Van Dijck Groenteproducties is van oorsprong een echt traditioneel Limburgs gemengd bedrijf. Oprichter Jan van Dijck startte in Venray een melkveebedrijf. Later moest het bedrijf uitwijken naar Horst-Meterik vanwege geplande woningbouw op de locatie in Venray. In Horst werd het agrarisch bedrijf snel uitgebreid: naast melkvee en vleesvee, werd een akkerbouwtak opgezet en startte de teelt van asperges.

In 1980 stapte huidige eigenaar Peter van Dijck bij zijn vader in de maatschap. Het aandeel groenteteelt binnen het bedrijf nam vervolgens snel toe. Bladgroenten, prei, broccoli en akkerbouw werden de belangrijkste producten van het bedrijf. Eind jaren tachtig werd de veetak afgestoten en werden de vrijgekomen schuren omgebouwd voor opslag, koeling en handling van groenten. De focus lag destijds op de teelt van ijsbergsla en akkerbouw. Ieder jaar werd het areaal ijsbergsla met 50 ha uitgebreid. Ook de techniek werd naar eigen inzicht en wens aangepast op de teelt.

Eind jaren negentig sloot Luc Willemssen, grootschalig teler van ijsbergsla en kropsla, zich aan bij het bedrijf van Peter van Dijck. Van Dijck Groenteproducties BV was een feit. In de daaropvolgende jaren is door vraag vanuit de markt het assortiment groenten weer uitgebreid. Vandaag de dag teelt en verpakt Van Dijck Groenteproducties BV een breed assortiment groenten, afgestemd op de vraag vanuit de markt.

In 2013 heeft het bedrijf een efficiëntieslag gemaakt, door de – inmiddels drie bedrijfslocaties – samen te voegen op één grote en moderne bedrijfslocatie in America. De nieuwe locatie is daarnaast ook logistiek gezien gunstiger; de tractoren en vrachtwagens hoeven niet meer door de kleine dorpen, maar kunnen rechtstreeks grote uitvalswegen op. Met het nieuwe en duurzame bedrijfspand, is Van Dijck Groenteproducties klaar voor de toekomst.

Werken bij Van Dijck

Heb jij passie voor groenten, kun je hard werken en heb je een flexibele instelling? Dan is werken bij Van Dijck Groenteproducties iets voor jou! Wij hebben het gehele proces van teelt tot distributie in eigen hand en laten hierbij niets aan het toeval over. Al onze medewerkers zetten zich in voor een eindproduct van topkwaliteit en nog belangrijker, een tevreden klant.

Past deze sfeer en uitdaging bij jou? Bekijk dan het actuele vacatureoverzicht of stuur een open sollicitatie.

Meer informatie en sollicitatie